+34 961 20 63 15 46025507@gva.es

La setmana del 27 de novembre a l’1 de desembre passats tingueren lloc a la Institución Ferial Alicantina els CV Skills 2017, una competició multidisciplinar de competències relacionades amb l’FP entre alumnes de distints centres formatius, on estaven representades gairebé totes les famílies professionals. Des de floristeria a pastisseria i rebosteria, des de refrigeració a animació 3D i Jocs, llanterneria i calefacció, ebenisteria o tecnologia de la moda. Una espècie de Olimpíada de cicles, on els participants tenien dos dies i mig per superar una sèrie de proves –o una sola prova, depenent de la modalitat- basades en allò que estudien. Tot plegat, molt a l’estil dels programes de televisió Master Chef o el més recentment estrenat Maestros de la costura, però amb moltíssima més varietat de talents.

Més enllà de la competició, l’aplec era tota una exposició de la Formació Professional, on els i les participants deixaven bocabadat el professorat per la seua habilitat per a realitzar les activitats que se’ls havia encomanat, que no eren gens fàcils de resoldre, per no parlar de la sorpresa que suposava descobrir el que era capaç de fer l’alumnat en àries amb les quals no estem familiaritzats. La concentració esdevingué una vertadera dignificació de l’FP, massa sovint menyspreada i subestimada. Malgrat no haver conclós els seus estudis, els concursants demostraren ser autèntics professionals, perfectament llestos per a afrontar el repte d’accedir al mercat laboral. Val a dir que als Skills arribaven alumnes que ja havien passat una selecció prèvia als seus centres i, per tant, el nivell era altíssim. Tanmateix, lluny de crear-se un clima competitiu, es respirava una atmosfera de companyerisme, solidaritat, cordialitat i bon rotllo.

L’IES Rascanya hi participà en la modalitat d’Instal·lacions elèctriques. L’alumne de segon curs del cicle de grau mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques Juan Vicente Mas Cabezuelo ens va representar realitzant una feina més que notable, tot i no quedar finalista. Juanvi és mereixedor de tot el nostre agraïment i la nostra enhorabona.